Astăzi ne-am întors din Grecia. Între 20-25 octombire, în Katerini şi Korinos a avut loc cea de-a patra reuniune a proiectului multilateral Comenius Learn to read and read to learn. Despre această reuniune formidabilă voi scrie foarte curând un raport pentru agenţia naţională şi un material de diseminare pe care le voi publica şi pe blogul meu.

Deocamdată mă rezum la prezentarea celor două imagini de mai jos.

Prima este o fotografie de grup ce reuneşte, fără nicio excepţie, toţi participanţii la mobilitatea din Grecia. Ne aflam pe acoperişul-terasă al Camerei de Comerţ din Katerini. În spate ne străjuia muntele Olimp. Domnul pe al cărui umăr se află mâna mea se numeşte Dimitris Bourozikas şi este membru în echipa de proiect a Greciei şi vlah din Pierias. Vlah, nu aromân, a insistat el mereu, iar limba română pe care o vorbeşte, de o venerabilă prospeţime a începuturilor, i-a confirmat afirmaţia. Pentru noi – senzaţia dată de fiorul unei întoarceri neverosimile în trecutul limbii noastre, cunoscut până acum doar din tipăriturile lui Coresi. ,,Multu mescu!” 🙂

În cea de-a doua sunt unele dintre cele mai frumoase echipe de proiect 🙂 : Italia şi România. Alături de mine se află o adorabilă doamnă, mereu radiantă, zâmbitoare, elegantă, nobilă şi distinsă, signora Nicoletta Del Re, directoarea şcolii Nuova Direzione Didattica Vasto. Împreună cu doamna directoare a şcolii din Korinos, Vaya Manola, au dat o notă aparte, dinamică şi multilingvistică acestei reuniuni.

Foto 1

Foto 1

Foto 2

Foto 2

Anunțuri