Melatonina cu Daika Attila şi Dumitru Chifiriuc

La începutul vacanţei de vară distribuiam această fotografie de pe pagina de FB a Melatoninei, adăugând următoarea notă: Mi-au înseninat multe seri de luni cu muzica lor unică, splendidă. Vacanţă frumoasă, domnilor! 🙂 

Dacă viaţa are frumuseţea ei ascunsă, şi-o dezvăluie, pentru cei ce ştiu s-o caute, tocmai prin asemenea oameni, a căror voce, prezenţă şi cultură muzicală creează o puternică dependenţă. Graţie lui Lucian Cremeneanu, administratorul paginii (şi al cărui blog îl recomand, de asemenea, cu multă căldură), spiritul melatoninistic e prezent şi printre utilizatorii mamutului de socializare. Dar pe Attila nu-l căutaţi acolo, pentru că nu-l veţi găsi, fiind unul dintre cei mai sceptici contemporani ai noştri în privinţa acestui mod de comunicare. În mare măsură îi dau dreptate.

Cu mare plăcere anunţ acum, la începutul unui nou an, că, la prima emisiune Melatonina din 2015, invitatul lui Daika Attila este Dumitru Chifiriuc, admirabil coleg şi profesor la Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu”, unul dintre cei mai consecvenţi şi fideli oaspeţi ai emisiunii de la Radio Transilvania Oradea. Despre Melatonina am mai scris în trecut pe acest blog: Melatonina serilor noastre, Il Rovescio della Medaglia, ,,La Bibbia” (1971) şi Melatonina apoteotică.

Emisiunea va începe la ora 22.oo şi va putea fi audiată pe frecvenţa 97,2 FM sau online, după selectarea player-ului adecvat de pe site-ul postului de radio. La fel ca de fiecare dată, va fi de excepţie. Mai mult nu ştiu. Potrivit dorinţei lui Attila, surprizele e bine să rămână ceea ce sunt, pentru că importantă este minunata Muzică sub semnul căreia ,,cei şapte” evadează/ evadăm câteva ore în paradisul nevăzut aflat atât de aproape de noi.

În ce mă priveşte, trebuie să vă mărturisesc că pasiunea mea pentru rarităţile muzicale a avut traseul ei cu totul personal, picurând câte un pic din experienţa primilor ani de viaţă, apoi din cea a adolescenţei şi studenţiei, dar mai ales datorită audiţiei, de cele mai multe ori în premieră, a unor veritabile dinamite muzicale pe fostul blog al jurnalistului Florin Budescu.

Se cuvine, aşadar, să închei micul articol cu mulţumiri pentru toate audiţiile extraordinare şi să încep anul cu o nouă Melatonina. Enjoy, dear friends!

Reclame