Redau mai jos anunţul privind proiectul naţional al Culturii Identitare Româneşti prezentat pe pagina de Facebook La Blouse Roumaine. Am marcat cu bold partea finală, care defineşte mesajul grupării. Îmi asum întru totul acest program. Ca membru în nenumărate echipe de lucru, pot să confirm şi să afirm că aceasta este calea. Nu avem nevoie de lideri, nici de formatori de opinie mediatici. Formatorii de opinie din spaţiul mass-media NU acţionează pe teren, nu pot disloca mentalităţile anchilozate, nu pot impune o direcţie. Nu se trezesc dis-de-dimineaţă la ora 6.00, nu pătrund zilnic şi sistematic în nişte sisteme care coagulează o viziune a spiritului tânăr pentru viitor. Scriu, investighează prin încercuire, dar nu pot acţiona, iar vocile lor rămân neauzite şi necunoscute acolo, la firul ierbii. Viitorul este al ALTOR formatori de opinie, care acţionează colectiv, în echipe, în grupuri de lucru. Citiţi textul ce anunţă viitoarea platformă, argument al unei schimbări profunde şi temeinice. Nu de vedete mediatice avem acum nevoie, iar acestea ar putea avea înţelepciunea măcar acum, în ceasul al 12-lea, să facă un pas în spate şi să lase locul liber vocilor tinere, care-şi caută identitatea şi locul în această lume. De ei/ de ele depinde viitorul nostru. Mulţumim, Andreea Tănăsescu, mulţumim ECHIPEI La Blouse roumaine!

Ieri am împlinit 3 ani de existenţă. La Blouse Roumaine a fost forma noastră de protest faţă de modul în care sunt promovate şi protejate valorile româneşti. Ne-am manifestat diferit, nu am cerut nimic, am demonstrat că românii se pot solidariza în jurul unei idei şi pot acţiona imediat pentru schimbare. Ziua Universală a Iei este o marturie vie a impactului pe care l-am avut asupra societăţii româneşti în ultimii 3 ani.

Am creat şi am analizat nenumărate planuri de dezvoltare, dar întotdeauna ne-am lovit de lipsa legilor, de lipsa unui cadru naţional în care să ne putem desfăşura activitatea. Mai mult decât atât, imediat după ce mişcarea noastră a luat amploare, ea a fost folosită în campanii electorale şi propuneri legislative care nu fac altceva decât să continue un sistem învechit şi neperformant de administrare a culturii şi patrimoniului. De fapt în România nu există un SISTEM AL CULTURII IDENTITARE.
În vara acestui an am găsit o rezolvare importantă a problemelor cu care ne-am confruntat. Soluţia nu a venit de la vreo instituţie, ci de la o tânără avocată de numai 25 ani, Monica Boța Moisin. Propunerea ei inovatoare, Legea IEI şi a Brandului de Ţară, a însemnat cel mai important pas în evoluţia mişcării noastre. Din 17 iunie lucrăm împreună, într-o echipă restrânsă, pentru elaborarea unui PROIECT NAŢIONAL de recuperare, protejare şi valorificare a CULTURII IDENTITARE ROMÂNEŞTI. Programasem să îl publicăm pe 1 Decembrie, de Ziua României, dar catastrofa de la ‪#‎Colectiv‬ ne-a catalizat eforturile spre o acţiune imediată.

În memoria victimelor, solidari cu cei răniţi în spitale care se luptă în fiecare clipă să supravieţiuască, alături de familii, prieteni şi de o întreagă naţiune în suferinţă, comunitatea La blouse roumaine a decis încă din noaptea de 30 spre 31 octombrie să dedice spaţiul de comunicare al paginii de facebook exclusiv anunţurilor şi conţinutului legat de tragedia şi efectul #Colectiv.

Fii tu însuţi schimbarea pe care vrei să o vezi în lume, spunea Mahatma Gandhi. Începând cu 15 noiembrie, pagina La blouse roumaine îşi va schimba radical conţinutul, transformându-se într-un centru de iniţiativă şi dezbateri pentru PROIECTUL CULTURII IDENTITARE. Pregătim o platformă de participare colectivă pentru ca oricine să poată contribui alături de noi.
Nu avem nevoie de liste cu lideri, avem nevoie să formăm echipe şi grupuri care să identifice probleme şi să găsească soluţii.

Ca mesaj final, vă rugăm să aveţi încredere în tineri.
Ei sunt motorul schimbării României şi al întregii lumi.

Vă muţumim. Împreună reuşim! ‪#‎suntemcolectiv‬

Andreea Tănăsescu şi echipa La blouse roumaine.

0736860973
lablouseroumaine10@gmail.com

Anunțuri